About

Hallå!

Jag är 16 år och går på triathlongymnasiet i Motala. Jag har hamnat här eftersom jag bestämt mig för att satsa på triathlon vilket beror på att jag tycker att det är väldigt roligt.

Jag har inte varit aktiv inom triathlon så länge utan körde min första triathlontävling för 3 år sedan. Det var då i Åhus, där vi simmade 400 m i bassäng, cyklade 2 mil och sprang 5 km. Alltså den vanliga distansen för motion sprint. Jag cyklade då på en vanlig cykel och tog mig i mål på tiden 1:27:14. Med en simtid på 11:03, cykeltid på 51:29 och slutligen en löptid på 24:42. Jag hade sprungit en del innan för simningens skull men mycket var det inte.

Jag minns att jag tyckte att det var fräckt, jag var den helt klart yngsta som ställde upp på den här distansen och det kändes coolt. Det var nog inte nu som jag fastnade för sporten på riktigt även om jag började cykelträna litegrann, på en vanlig cykel. Utan det var nog följande år som jag föll för sporten, jag provade på ytterligare någon tävling och tränade lite mer. Dessutom började jag slå om från simning till triathlon. Och förra året fick jag min racer.

Även om jag inte har sysslat med triathlon så länge så har jag alltid sportat, det har varit en hel del sporter genom åren, några som hängt kvar under en längre period och några som försvunnit. Jag höll på med gymnastik i ganska många år, men ska sanningen fram så var jag riktigt dålig och jag slutade efter kanske 5 år som aktiv när jag gick i 6:an.

Sen så har jag spelat volleyboll i flera år, det tyckte jag faktiskt om. De två sista åren innan jag slutade så stod vårt lag nästan alltid på pallen under alla turneringar. Jag slutade mycket för att jag aldrig kom in i gänget fastän jag spelade i samma lag i cirka 5 år. När det sen blev dags att gå upp och blandas med de äldre så fegade jag ur.

Men den sport som funnits med längst är simningen, jag har simmat sen, ja alltid. Jag hade ett kort uppehåll när jag var en sisådär nio år men kom igång igen ett år senare. Jag började dock stå still i simningen när jag var en sådär tretton år, behöll samma pers i över ett år och kom ingenstans. Sen provade jag på triathlon och så har det rullat.

20130818- 380-liten (1)
NM i Norge 2013

4 tankar om “About

Lämna en kommentar